Kayıtlar

Haziran, 2024 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DOĞUM GÜNÜ

Resim
      Oğlumun 2.yaş gününü kutladık. :) Yakında yeğenim doğacağı için erken bir kutlama oldu. Yine çok tatlı anıları kaldı bize :)      Pastayı ve iki rakamını straforu boyayıp, şekillerle süsleyerek hazırladım. Ayrıca cheesecake yaptım. Güzel bir gündü. Katılan sevdiklerimize ve ailemize teşekkür ederim.      Ayağımdaki alçı bu hafta başında çıktı, yine de  üç hafta boyunca fazla üstüne basmamamı söyledi doktor. Elimden geldiğince hazırlıkları tamamladım, normal bir zamanda daha çok özenebilirdim her şeye artık olduğu kadar :)     Her şeyiyle dolu dolu, keyifli bir gün oldu. Rabbime nasip ettiği için şükürler olsun. 

BLOG ZİYARETÇİLERİ

    Herkese merhaba. Bugün size tuhaf bulduğum bir durumdan bahsetmek istedim. Son birkaç haftadır bloğumda normal görüntülenmenin üstünde bir ziyaretçi trafiği görünüyor. Yayınlara baktığımda fazla bir görüntülenme artışı yok. Türkiye'den ziyaretçi sayısı 17 iken Hong Kong'dan 112 ziyaretçi görünüyor. Önceleri blog yazdığım dönemde de bloğa ara verip vermeme konusunda kararsızken kendi bloğumun yazı ve fotoğraflar olarak birebir kopyalandığını görünce uzaklaşmıştım bir süre. Tabi ki herkese açık paylaşılan bir şey bir yerlere ulaşabilir fakat bu biraz canımı sıkıyor sanki. Yani böyle tehlikeli bir durum varmış gibi hissetmek istemiyorum en azından. Bilmiyorum sadece ben mi takılıyorum böyle şeylere, belki sizin için önemli değildir. Teknolojiyi sevsem de ulaşılabilir olmayı çok sevmediğimi düşünüyorum. Burayı ilerleyen yıllarda oğlumla neler yapmışız görmek adına, okuduğum izlediğim şeyleri kaydetmek niyetiyle açarak tekrar denemek istemiştim. Umarım aynı sonuca götürmez bu du

ALİZE PUFFY BEBEK BATTANİYESİ

Resim
     İnşaallah yakın zamanda ikinci yeğenim dünyaya gelecek : Zehra Begüm ❤ Onun için bu tatlı battaniyeyi ördüm. İç tarafına pazen dikildiğinde tamamlanmış olacak. Sağlıkla dünyaya gel inşaallah Begümcüm 😍 Utkan'a da bahsediyorum bazen ve adına "gebüm" diyor :) 

DOĞUM GÜNÜ

Resim
     Bugün benim doğum günüm :) Ne ara otuz olduk derken 31.yaş günü geldi bile :) Yaşça benden küçük olanlara hatırlatmam : Evet arkadaşlar 25'ten sonrası çok hızlı geçiyor ve kendinizi hiç 30 yaşında gibi hissetmiyorsunuz. :)     Ben doğum günü kutlamalarını çok severim. Özellikle ailece güzel bir anımızın, fotoğrafımızın olması, huzurlu bir şekilde kutlamanın nasip olması beni çok mutlu ediyor.     Rabbime bugünüm için şükürler olsun. 

OKUDUM : MONTESSORİ YÖNTEMİYLE ÇOCUK EĞİTİMİ

Resim
    Akademisyen Eriman Topbaş'a ait olan kitap Montessori eğitimi hakkında oldukça kapsamlı bilgiler içeriyor. Kitaptaki ana başlıklar şöyle: Maria Montessori Montessori ve Çocuk Montessori Yöntemi Montessori Materyalleri Montessori Yöntemine Göre Ev Düzeni Montessori Yöntemine Göre Ev İçi Uygulamalar Montessori Yöntemine Göre Sınıf Düzeni Montessori Yöntemine Göre Sınıf İçi Uygulamalar Çoklu Zeka Kuramı ve Montessori Yöntemi Beyin Temelli Öğrenme İlkeleri ve Montessori Yöntemi Montessori'den Seçmeler Sonuç     Montessori sıklıkla karşımıza çıkan bir kelime oldu günümüzde. Montessori yatak, Montessori kitaplık, Montessori oyuncak... Tabi sadece mobilya modeli olmaktan çok öte, bir eğitim modeli. Ben de kısmen bilgim olduğu bu konuda daha detaylı bilgi edinmek için araştırdığımda bu kitapla karşılaştım. Yukarıda gördüğünüz ana başlıkların altında çok detaylı alt başlıklarla bilgi dolu bir kitap hazırlanmış. Çok faydalı bir kitap oldu benim için. Kitabın sonunda uygulamalara yöne